ΜΕΝΟΥ
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Μαρία Μαγδαληνή

Μαρία Μαγδαληνή
Μαρία Μαγδαληνή
24,80€
Χωρίς ΦΠΑ: 24,80€
Καλάθι

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Μαρία Μαγδαληνή. Μετανοημένη πόρνη; Ή μια γυναίκα που η αποκάλυψη του αληθινού της ρόλου θα κλόνιζε τα θεμέλια του Χριστιανισμού;

Συναρπαστικές πληροφορίες από τα αρχεία του Βατικανού για την ταυτότητα της Μαγδαληνής, τον μυστικό γάμο της με τον Ιησού και τον ανελέητο διωγμό της γενεαλογίας τους.

Η αλήθεια για το Ηγουμενείο της Σιών και τους προστάτες της ιερής κληρονομιάς των απογόνων του Μεσσία.
Το Ευαγγέλιο της Μαγδαληνής, τα κρυμμένα αρχεία που αποκαλύπτουν την πραγματική της θέση ανάμεσα στους Αποστόλους και τα απαγορευμένα κείμενα που αφαιρέθηκαν από την Βίβλο.

Η σύνδεση με τον Λεονάρντο ντα Βίντσι, τα αληθινά νοήματα που κρύβονται στους πίνακές του, και οι λόγοι για τους οποίους η Εκκλησία την περίοδο της Αναγέννησης λογόκρινε πορτρέτα της Μαγδαληνής.
Υπάρχει το Ευαγγέλιο της Μαγδαληνής; Ήταν η Μαρία η Μαγδαληνή ιστορικό πρόσωπο; Αληθεύουν οι συκοφαντίες περί του προσώπου της που αναφέρονται στην Καινή Διαθήκη ή πρόκειται για παρερμηνείες που βασίζονται σε μεταφραστικά λάθη; Το ιστορικό πρόσωπο και η δράση της Μαρίας της Μαγδαληνής έχουν προκαλέσει το ευρύτερο ενδιαφέρον, ήδη, από τον όψιμο μεσαίωνα, την εποχή που το ελεύθερο ερευνητικό πνεύμα μιας μερίδας διανοητών, αρχίζει να αμφισβητεί το δόγμα και την κυριαρχία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας πάνω στις ανθρώπινες μάζες και ψυχές. Η παρουσία της Μαρίας της Μαγδαληνής στη βίβλο, προσφερόταν σε μια νεωτεριστική προσέγγιση, όπου θα μπορούσε να πλήξει τα μέγιστα το δογματικό κύρος και κυριαρχικό ηθικοφανές γόητρο της Εκκλησίας και του εκάστοτε Πάπα.

Η πρώτη καταγεγραμμένη παρερμηνεία του βιβλικού προσώπου της Μαγδαληνής, που δημιούργησε τη μακρά μυθοπλαστική παράδοση περί του τίτλου της ως »αμαρτωλής» και »πόρνης», καταγράφεται τον 6ο αιώνα και συγκεκριμένα από τον Πάπα Γρηγόριο τον Ε’, ο οποίος σε κήρυγμά του, την ταυτίζει με ένα αμαρτωλό πλάσμα. Επίσης, στο Ευαγγέλιο του Λουκά, η Μαγδαληνή θεωρείται εκείνη όπου έπλυνε τα πόδια του Ιησού και τα σκούπισε με τα μαλλιά της, αλείφοντάς με μύρο και φιλώντας τα. Στο συγκεκριμένο μάλιστα χωρίο αυτό, ο Ιησούς συγκλονίζεται από την πράξη και τη συγχωρεί για τις »αμαρτίες» της; Αλλά ποιες όμως »αμαρτίες» της; Μήπως πρόκειται για μεταφραστικό σφάλμα κατά την απόδοση της Βίβλου από του μεταφραστές στα λατινικά και μήπως όλο αυτό δεν έχει να κάνει με κάποιου είδους αμαρτία, αλλά με κάποια τελετουργική πράξη που ακολουθούσαν όσοι ανήκαν σε Αδελφότητες και Οίκους Ευγενών εκείνη την εποχή. Μήπως οι Οίκοι αυτοί έχουν σχέση με μυθικούς βασιλείς και γενεαλογίες για τις οποίες έχουν γραφτεί τόσο πράγματα; Πως σχετίζεται όλο αυτό με τη Γενεαλογία των Μεροβιγγείων και τον Κύκλο του Ιερού Δισκοποτήρου (Holy Grail); Αληθεύει ότι ο Ιησούς δεν σταυρώθηκε και ότι είχε αφήσει απογόνους με τη Μαρία της Μαγδαληνή;

Συγγραφέας: Gardner Laurence

Σελίδες: 444